Her er kategorierne

Her kan du se eksempler på de kort, som Sprogspillet består af, og du kan ovenikøbet tage en kviktest. Hold musen over kortet, når du vil tjekke svarene.

 

Grammatur

Svar på kreperligt svære eller græsseligt lette grammatiske spørgsmål, sæt komma i kringlede eller enkle sætninger eller find fejl, som autentiske sprogbrugere har begået på sociale medier – eller endnu bedre: Find de fejl, aviserne har begået inden for det seneste par år.

Fup & Faktum

Gæt dig til betydningen af nulevende, halvdøde såvel som for længst kreperede danske ord, du måske aldrig nogensinde har mødt før. Ved du for eksempel, hvad en slegfred er? I et Fup & Faktum-spørgsmål får du tre valgmuligheder. Er en slegfred en prostitueret, en samlevende eller en meget stor slev?

Stavepladen

Her gælder det afkoblingen mellem det talte og det skrevne dansk. Måske er det ikke de tilsyneladende umuligt svære ord, der er de sværeste, men helt lette sammensætninger som klippe-klistre-dag – eller var det klippe klistre-dag eller måske klippeklistredag? Det skal være svært og hårdt, før det bliver sjovt, så hop i stavebaljen med begge ben. Det er det rene sadomasokisme eller var det sadomasochisme, sado-masochisme eller noget helt tredje?

Godteposen

Hvor lang tid tager det at udtale verdens længste ord? (Det tager tre en halv time – så ved du dét). Men nej, så onde er vi ikke. Det betyder ikke, at godteposen er en pose, man ryster godhed ud af, næ nej. Det mest præcise er at sige, at Sprogspillets forståelse af ordet “godte” står helt for egen regning. Her er en godte nemlig en overraskelse. Godteposen indeholder med andre ord sindsoprivende lette og forrykt svære, men under alle omstændigheder helt uforudsigelige, spørgsmål. Godteposen er for vovehalse. Er du sådan en?